Doneer ook!Doneren

Hulp bij financiering van Mijn Levensbericht

Mijn Levensbericht kan zoveel betekenen voor de ouder en degenen die achterblijven dat de stichting er alles aan doet om het achterlaten van een levensbericht voor iedereen mogelijk te maken.

Zo is er een website voor crowdfunding beschikbaar, die ingezet en beheerd kan worden door iemand die de actie leidt. Daarnaast denken we graag mee over het bekend maken van de actie via bijvoorbeeld social media.

meehelpen

Meehelpen

Het is ontzettend verdrietig wanneer iemand met (jonge) kinderen ernstig ziek is. In de eerste plaats voor de ouder zelf en natuurlijk ook voor de directe omgeving. En zeker omdat er kinderen bij betrokken zijn. Als familie, vriend, kennis of collega wil je graag iets voor het gezin doen dat zo diep wordt getroffen, maar je voelt je vaak machteloos. Een manier om iets te betekenen voor het gezin is meehelpen een levensbericht voor de ouder en de kinderen mogelijk te maken. 

Crowdfunding

Om een levensbericht te kunnen maken is een geldbedrag nodig. Het gezin kan dit zelf betalen of ervoor kiezen om hiervoor gebruik te maken van crowdfunding. Het gehele bedrag, of een deel van het bedrag wordt ingezameld door vrienden, kennissen en familieleden. Vaak vindt de omgeving het fijn om iets voor het gezin te kunnen betekenen. Groepen die benaderd kunnen worden voor crowdfunding zijn:

  • Kennissen, vrienden en familie
  • Werkgever & collega’s
  • Sportverenigingen of hobby groepen
  • Scholen van de kinderen
doneren

Goed doel

Uit de crowdfunding wordt regelmatig meer geld opgehaald dan nodig is voor Mijn Levensbericht. Het geld dat over is wordt geschonken aan een door de ouder gekozen goed doel.